Doğum ağrılarını çok daha az hissedersiniz. Bebeğe daha çok oksijen gitmesini sağlayarak doğumda sıkıntı yaşamasını önlemiş olursunuz. Doğum korkusu ortadan kalkar.
Eğitim almadan yapacağınız solunum hareketleri vücudun O2 ve CO2 dengesini bozacağı için baş dönmesi,kasılma gözde yıldızlar uçuşmasına sebep olur,eğitim bunların önüne geçer.
Gebeliğin 4. ayından itibaren doğuma kadar günde en az 15-20 dakika nefes egzersizleri yeterlidir . Bunun için rahat bir yere oturup veya bağdaş kurup altınıza minder alabilirsiniz . Burundan nefes alıp ağızdan verin Dudakları hafif büzerek üfler gibi nefesinizi verin. Üflediğiniz nefesin sesini duymalısınız. 4 sayıdan başlayarak 5-6-7 sayarak nefes alma sürenizi artırın .
Nefesle önce karnınızı sonra ciğerlerinizi doldurun. Karın solunumu kabızlığa iyi gelir. Ortam sakin,gözler kapalı olmalıdır . Jimnastik ve nefes egzersizleri yanında mutlaka gevşeme egzersizi yapılmalıdır . Bunun için rahat bir yere uzanın. Gözleri kapayın. Ayak bileklerinizden kafa derinize kadar bütün eklemleri ve kasları gevşetin. Gebeliğin 4. ayından itibaren doğuma kadar yapılan jimnastik ve düzenli gevşeme ve nefes alıp verme egzersizlerin doğum sırasında ve daha sonra yararı büyüktür. Jimnastiklerin kaslara esneklik kazandırdığı için gebelikte gerilmelerin ve basıncın neden olduğu rahatsızlıkların azaltılmasında ve doğum sırasında kasılmaların daha etkili olmasında yararlıdır.
Gebelikte egzersiz genellikle zararlı olmasa da bunu doktorunuza danışmanız gerekir. Daha önce egzersiz yapan biriyseniz gebelikte de buna devam etmeniz kolay olacaktır. Önceden düzenli spor yapmayan biri iseniz hafif egzersizlerle işe başlamanız gerekir. Yürüme ve hafif aerobik iyi tolere edilir. Koşmak başlangıçta iyi gelirken ilerleyen aylarda dozu azaltmak gerekir. Gebeliğin ilk üç ayında sırt üstü yatıp yapacağınız hareketlerden kaçınmalısınız. Bu bebeğe gidecek kan miktarını azaltır. Uzun süre ayakta kalmaktan da kaçınılmalıdır.